Koolzaadwas

De koolzaad was die wij gebruiken is ecologisch verantwoorde was. Deze koolzaadwas komt uit Europa en is verbouwd zonder herbiciden en pesticiden en is niet genetisch gemanipuleerd, in tegenstelling tot de sojabonen (sojawas) uit Argentinië en Brazilië waar vaak hele regenwouden voor worden gekapt, en waar de bonen vaak genetisch gemanipuleerd zijn. Onze kaarsen zijn 100% plantaardig, en dus vegan. Daarnaast is de koolzaas was die wij gebruiken voor onze kaarsen biologisch afbreekbaar en niet giftig.

Ook is het zo dat koolzaadwas kaarsen wel 30% tot 45% langer branden ten opzichte van paraffine kaarsen. Dat betekend dus dat je vele malen langer kunt genieten van een kaars.

Naast deze voordelen vinden wij het zelf ook erg prettig dat de sojakaarsen nagenoeg geen zichtbare rook en nauwelijks roet uitstoten. In roet zitten namelijk ook kankerverwekkende stoffen, zoals benzeen, wat een slechte invloed kan hebben op je gezondheid. Koolzaad was zorgt voor minder allergische reacties dan paraffine. 
Koolzaadwas kaarsen hebben een langere, snellere en gelijkmatigere geur verspreiding dan paraffine kaarsen.

 

© 2020 - 2024 Meraki Candles | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel